Tüp Bebek Tedaviniz için daima yanınızdayız! Sizi Arayalım

Havuz Yöntemi

havuz-yontemi

Havuz Yöntemi Nedir?

 

Tüp bebekte havuz yöntemi, tüp bebek tedavisi sırasında embriyo transferinden önce iki veya daha fazla sayıda yumurta toplama işlemi (OPU) yapılmasını ve bu işlem sonrası elde edilen embriyoların dondurulması işlemlerini içeren bir yöntemdir. Tüp bebekte havuz yöntemi ile havuzdaki embriyolar birlikte çözülür ve rahim içerisine transfer edilir.Havuz yönteminin tecrübeli bir tüp bebek merkezinde hatasız bir vitrifikasyon tekniği yani dondurma-çözme uygulanması tüp bebekte havuz yönteminin başarılı olması için büyük önem taşımaktadır.

Tüp Bebekte Havuz Yönteminin Avantajları Nelerdir?

Tüp bebek tedavisi için açısından embriyo transfer sayısının arttırılması başarı şansını yükselten bir faktördür. Eğer tüp bebek tedavisi gören hasta düşük yumurta rezervine sahipse, düşük yumurta sayısı neticesinde kaliteli embriyo sayısı da az olmaktadır. Tüp bebekte havuz yöntemi sayesinde 2 veya daha fazla sayıda yumurta toplamı işlemi yapılarak elde edilen tüm embriyolar havuz işlemi ile dondurulur ve saklanır. Ardından tek seferde maksimum sayıda embriyo transferi gerçekleştirilir ve tüp bebek tedavisinin başarı şansının artması sağlanır.Tüp bebekte havuz yönteminin sağladığı başka bir avantaj ise Pre-implantasyon Genetik Tanı (PGT), NGS ve cinsiyet seçimi yaptırmayı düşünen düşük yumurta rezervine sahip hastalarda biyopsi yapılabilecek embriyo sayısını arttırmayı sağlamasıdır. Bu sayede tüm biyopsiler birlikte genetik teste girebilir ve maliyet düşer.

Başarısız tüp bebek tedavileri, bazı hastaları psikolojik olarak geri çekilmeye iter. Bununla birlikte, IVF prosedüründe başarıya ulaşma umuduyla tedaviye devam etmek çok önemlidir. Havuz yöntemi sayesinde 2-3 denemeden sonra oluşan maksimum kaliteli embriyo sayısı tek seferde transfer edildiğinden başarılı tedavi şansı artar, maliyet düşer ve hastanın psikolojisi rahatlar.

+32 Yıllık Deneyim

Uzman Ekip

%80 Başarı Oranı

Kimler Tercih Etmelidir?

Düşük yumurta rezervi olan veya birden fazla tüp bebek başarısızlığı sergileyen gebe kalmaya çalışan hastalarda embriyo havuzu yöntemini tercih ediyoruz. Merkezimizde tüp bebek, sperm bağışı, cinsiyet seçimi ve yumurta rezervi düşük olan PGT-NGS hastalarında bu tekniği kullanıyoruz.

Nasıl Yapılır?

Yumurta toplama işlemi sonrası elde edilen kaliteli embriyoların tümü transfer edilmez ve dondurulur. Hasta yeniden yumurta toplama işlemi için tedaviye protokolüne alınır. Embriyo biriktirme işlemi, yeterli sayıda yüksek kaliteli embriyo dondurulana kadar tekrar edilebilir.

Havuz Yöntemi Fiyatı Nedir?

Bireysel bir prosedürün maliyeti, gerekli prosedüre bağlı olarak değişir. Ek ve net bilgi için lütfen bize iletişim kısmından ulaşın.

Doktora Sor





    Geri
    WhatsApp
    Sizi Arayalım
    Bizi Arayın
    Messenger
    Instagram